Upphörande av försäljning från och med 12/04/2024 - Om du har et presentkort kan du fortfarande använda den under dess giltighetstid. Mer information.

Du har inte lagt till några favoriter än.

För att lägga till en produkt i din favoritlista: klicka på symbolen ♡

Du har inga artiklar i din kundvagn

HISTORIEN BAK GO DREAM

HISTORIEN BAKOM GO DREAM - RÄTTELSER

Du har en genetisk ögonsjukdom som heter Retinitis Pigmentosa. Det betyder att du ska förbereda dig på att gå med blindkäpp när du fyller 50 år." Detta chockerande besked, från ögonläkaren på Statens Ögonklinik i Köpenhamn, fick Nicolai Bille Krogh att ta steget och våga följa sin dröm om att bli entreprenör. En dröm som fram tills dess blivit uppskjuten till dagen efter, och dagen efter, och... Ja, ni vet hur det brukar se ut.

Rädslan att misslyckas hade fram tills dess överskuggat drömmen. Men vetskapen om att tiden med välbehållen syn hade ett bäst före-datum födde en ny typ av rädsla som tog överhanden. Rädslan att aldrig få leva ut sin största dröm, att få starta eget, innan det var för sent.

Det var nu det började hända saker på riktigt. Året efter diagnosen gifte sig Nicolai med sitt livs stora kärlek, och de fick så småningom tre vackra barn tillsammans. Rädslan och insikten om att det fanns ett bäst-före-datum medförde också att Nicolai sa upp sig från sitt jobb som lärare på Køge Handelsskola, för att kort därefter stå inför en möjlighet som var riktigt svår att tacka nej till.

"VÅR MISSION ÄR ATT FÅ FOLK ATT UPPLEVA LIVET"

NICOLAI BILLE KROGH CEO, GO DREAM

DRÖMMEN BLIR TILL GO DREAM


Trots ett flertal avrådanden, bland annat från advokaten och revisorn, köpte Nicolai sommaren 2007 det konkursdrabbade bolaget Oplevelsesgaver.dk A/S. Han började snart sälja upplevelser direkt från köksbordet i lägenheten på Nørrebro i Köpenhamn.

Redan från början hade Nicolai ett tydligt mål för verksamheten – att ge människor möjlighet att komma ut och uppleva mer av livet genom unika upplevelser.

Efter ett par hårda och tröga år där målet inte var att få ekonomiskt överskott, utan snarare få projektet att lyckas, tar företaget GO DREAM som fart på allvar. 2010 förstärker Nicolai företagsstyrelsen med den kände danske affärsmannen Flemming Østergaard och entreprenören Martin Thorborg. "Det var en stor seger att tjäna tillräckligt för att kunna ta ut en egen lön, och få känna att jag var värd min egen arbetsinsats," berättar Nicolai.

"Jag är stolt över att min idé idag ger cirka 50 personer lön varje månad. GO DREAM är på rätt kurs, men vi stöter hela tiden på nya utmaningar. Men det är också det som driver oss framåt".

INTERNATIONELLA AMBITIONER


I dag inspirerar Nicolai och GO DREAM människor till att våga förverkliga sona drömmar i både Danmark, Norge, Sverige och New York. Ambitionen är att löpande utveckla verksamheten internationellt.

"Människor har ett behov av att drömma och få möjlighet att även leva ut sina drömmar. Vårt mål att få människor att uppleva livet gäller inte bara danskar – vi vill att hela världen ska få komma ut och uppleva mer", säger Nicolai.

Nicolai har i dagsläget omkring 40 % av sin syn kvar, men han har ändå en stark förväntan om att alltid kunna fortsätta vara en entreprenör som lever ut sina drömmar.